De eerste Gouden Mossel van 2016 gaat naar Willem van ’t Wout

Willem van ’t Wout en winnaar van de tweede Gouden Mossel Dirk Kuyt hebben het voetbal  als gezamelijke factor. Ook Willem voetbalde vroeger en niet onverdienstelijk, zelfs zij aan zij met de legendarische  Faas Wilkes.

Willem voetbalde op staart vroeger met Coentje (Moulijn) gevoetbald en bij Xerxes met Faas Wilkes. Door Coen werd ik een échte Feyenoorder, maar ik ben niet eenkennig ook de overige Rotterdamse clubs draag ik een warm hart toe.
Zo kent Willem van ’t Wout uiteraard ook de tweede winnaar, Dirk Kuyt het huidige clubicoon van Feyenoord, de club van Rotterdam Zuid.

Na het voetbal ging Willem  “de handel” in. Na wat opstartproblemen met zijn eerste firma ging het Willem uiteindelijk voor de wind. Eén van zijn bedrijven groeide uit tot een top vier bedrijf in Cuba, hiermee trok hij de aandacht van Fidel Castro die hij geruime tijd tot zijn “vrienden” mocht rekenen. Ook voormalige presidenten van on de andere Joegoslavië, de Oekraïne en Azerbedjan behoorden tot zijn vriendenkring. Volgens de immer bescheiden Willem was dit slechts te danken aan het geluk om op de juiste plaats op het juiste tijdstip te zijn, zeg maar 90% geluk en 10% hard werken.

Overigens vertelde Willem ons tijdens zijn winnaarsspeech dat hij nog altijd een aantaldagen per week werkt. Dit doet hij niet zomaar maar hij zoals hij gekscherend zei: "om een echtscheiding te voorkomen".