Duurzame Skrei kabeljauw verkrijgbaar

05-02-2016

Het seizoen van de Noorse Skrei kabeljauw is weer gestart.

De in de volksmond zwerver genoemde lekkernij dankt haar naam aan het Noorse woord voor zwerver (skreid). Dit komt voort uit de lange tocht die de vis elk jaar maakt.

Skrei is een volwassen winterkabeljauw die op het punt staat om te gaan paaien. De aanwezigheid van Skrei is een jaarlijks terugkerend fenomeen. Sinds mensenheugenis, voltrekt zich in deze periode een natuurlijk wonder ter hoogte van de Noorse kusten.

De Skrei legt grote afstanden af tot aan het gebied van de Lofoten, om zich daar voort in het warmere water voor te planten. Er is geen enkele andere locatie ter wereld waar  deze merkwaardige witte vis gevangen kan worden.

De Skrei van kaat Mossel wordt geleverd door Schmidt Zeevis
De kwaliteit van de Skrei kabeljauw wordt gegarandeerd door een officieel label. Dit label is ontwikkeld door de Noorse visindustrie. Hiermee wordt de echtheid en de 'premium' versheid van de kabeljauw gegarandeerd.

Duurzame visserij Skrei is zo duurzaam als het maar kan.
Vissers zijn gebonden aan strenge quota en ook de vangstperiode is zeer beperkt. Het label wordt aangebracht op de eerste vin van de vis en toont aan dat het om echte Noorse skrei gaat.

Terug naar de vorige pagina