Het wordt iets later... mag dat?

04-06-2015

Het wordt iets later... mag dat?

De autoriteiten prikken elk jaar een datum, waarop het seizoen voor de ‘Hollandse Nieuwe Haring’ van start gaat. Voor 2015 was 10 juni gepland.
‘Hollandse Nieuwe Haring’ vereist een vetpercentage van minimaal 16%. Met dank aan het slechte voorjaar mogen de haringen nog even blijven zwemmen.
Het nieuwe plan zegt donderdag 18 juni 2015.

Hieronder kunt u het officiële persbericht lezen:

Start haringseizoen uitgesteld tot donderdag 18 juni

Den Haag, 1 juni 2015

Vanmiddag is bekend geworden dat de start van het haringseizoen moet worden uitgesteld naar donderdag 18 juni. De haringgroothandel heeft hiertoe besloten nadat de aanvoerders in Scandinavië de eerste aanvoer haring nog niet van de juiste kwaliteit beoordeelden om tot Hollandse Nieuwe te verwerken. Met een paar dagen zon in het vooruitzicht zal de productie volgende week kunnen starten.

De veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe, welke traditioneel als startschot van het seizoen wordt georganiseerd, zal niet op 9 juni plaatsvinden, maar op woensdag 17 juni a.s. Het is voor de derde keer in de geschiedenis dat de veiling van het eerste vaatje niet op de geplande datum voortgang kan vinden. Eerder gebeurde dit al in 2006 en recent in 2013.

Terug naar de vorige pagina