Het aspergeseizoen in volle gang!

20-03-2015

Kaat Mossel is helemaal blij met de start van het aspergeseizoen.

Officieel duurt het nog even maar officieus mag u al heerlijk komen smullen tijdens een zakenlunch of diner.

Het asperges seizoen is deels afhankelijk van het weer
Gemiddeld kunnen we vanaf begin april, als het witte goud haar kop opsteekt, tot 24 juni genieten van echte Nederlandse asperges. Verse asperges uit de Hollandse grond blijven toch de beste keus! Dit korte seizoen is natuurlijk reden te meer om asperges te eten tijdens uw business lunch of wanneer u lekker wilt dineren.

Asperges zijn ook nog eens goed voor uw gezondheid
Al in de Chinese oudheid stonden asperges bekend als geneeskrachtig “kruid”. In asperges zit het aminozuur asparagine dit werkt onder andere bloedzuiverend en vochtafdrijvend. Mocht u nog nooit asperges gegeten hebben dan helpen deze feitjes u misschien over de drempel.

Groen, wit en... paars
Wist u dat er drie soorten asperges zijn? Buiten de alombekende witten en de iets minder bekende groene asperges zijn er ook paarse. De witte blijft prachtig mooi wit omdat deze onder de grond groeien de groene en paarse groeien erboven. Overigens eten de meeste Nederlanders de witte asperges het liefst buiten de deur omdat het schillen ervan een wat tijdrovend klusje kan zijn. De paarse en groene kunt u direct eten. De paarse zijn rauw bijvoorbeeld overheerlijk in een frisse maaltijdsalade.

Asperge gerechten bij Kaat Mossel
Behalve de dagspecialiteiten die u op de borden in de zaak vindt serveren wij tijdens uw lunch bijvoorbeeld de klassiekers:

 

Terug naar de vorige pagina