Kaat Mossel verzorgt eerste soepmarathon voor De Pui!

16-04-2014

Nog twee weken soepmarathon in "De Pui". 18:18 uur precies!

18.18 uur.

Dat tijdstip zegt veel over Jaap Brantenaar, de eigenaar van café De Pui. Om 18.18 uur staat de soep de komende weken klaar. Het is Soepmarathon in zijn café aan de Beneden Oostzeedijk. Niet om zes uur of om zeven uur, want dan weet je niet of en hoe laat de mensen komen opdagen. Nee, om 18.18 uur, want dat tijdstip onthouden mensen en dan komen ze tenminste ook op tijd.

Op de foto: Jaap Brantenaar, directeur van de Soepmarathon
en Mario Kadiks, directeur van de Rotterdam Marathon.

Jaap Brantenaar

De Soepmarathon zelf zegt ook veel over Jaap. Veel mensen kennen hem niet alleen van zijn hoekzaak met mooie, jawel, puien, maar vooral uit de stad, aan de toog van een van zijn collega's. Jaap behartigde jarenlang de belangen van 'de horeca' in Rotterdam en dan kwam je hem dus wel eens in de stad tegen. Zo bouwde hij een aardig netwerk op en dat netwerk komen we nu weer tegen bij zijn soepmarathon.

'Je gaat toch niet zelf koken?'

'Als je maar niet zelf gaat koken.' Ron Hirt, eigenaar van Kaat Mossel en buurgenoot van De Pui, was duidelijk niet ingenomen met Jaaps voornemen om zelf soep te maken voor de gasten van De Pui. Want De Pui is een café zoals het omschreven staat als je 'café' opzoekt in het woordenboek. Daar is vooral veel te drinken en niets te eten. Maar mensen hebben wel eens trek en het leek Jaap leuk om dan een pan soep te kunnen neerzetten. Ron wist op slimme wijze te verhinderen dat Jaap zelf achter het fornuis ging staan: 'Dan maak ik wel een pan vissoep voor je.'

Kaat Mossel’s vissoep

Toen Jaap vervolgens in Wijnbar Janssen en Van Dijk omstandig uit de doeken stond te doen dat Kaat Mossel vissoep bij hem ging serveren, stond er de volgende dag ineens ook een pan kippensoep van Janssen en/of Van Dijk. Daarna ging het snel. Van 1nul8 tot Barclays (verrassend: saoto) en van de buren van 't Boerengat en De Hemel op Aarde tot de tom kha kai van François Geurds. Zo werd de Soepmarathon geboren.

Gratis en voor niks
Die Thaise kokossoep met kip van FG is inmiddels op, dus dat wordt wachten tot 2015 om 18.18 uur net na de marathon van Rotterdam. Wel kun je de komende twee weken nog genieten van soepen van de andere genoemde restaurants en die van Apartt, Curry's, De Gouden Snor, De Stoep, De Waal, Dudok, Elit, Facet, De Kleine Ondeugd, Kom, L'Ouest, Melief Bender, Mooii, NRC, Old Dutch, Chez Pierre, Pol en Sijf. Gratis en voor niks!

Kom wel op tijd: de soep staat klaar om 18.18 uur.

Bron: Gijsbregt BrouwerTerug naar de vorige pagina