Feyemoord? Feyemoord!

29-05-2013

Ja ja, u leest het goed niet Feyenoord... maar Feyemoord!

Rob Vente overhandigd het eerste exemplaar van Feyemoord aan Kaat MosselRob Vente, de bekende sportjournalist heeft een tweede thriller geschreven. En ook hierin blijkt Kaat Mossel een regelmatig bezichte locatie te zijn. Het was dan ook niet meer dan voor de hand liggend dat één van de eerste, zoniet het eerste exemplaar door Rob overhandigd werd aan Marie-Claire en Ron van Kaat Mossel.

Het succes van 'Moord op de voetballer van het jaar' vroeg nadrukkelijk om een vervolg. Rob Vente voldeed met plezier aan de vraag. 'Feyemoord' is zijn nieuwe, spannende detective met oude bekenden in de hoofdrollen.

Ook nu gaat rechercheur Fred Groen weer op jacht naar een moordenaar nadat bij de Kuip een louche voetbalmakelaar is omgebracht. Opnieuw heeft hij sportjournalist Bert Bindels in zijn kielzog. Het ambitieuze duo komt voor raadsels te staan, vooral als in de turbulente voetbalwereld al snel een tweede moord volgt. Groen en Bindels dienen talloze hindernissen te overwinnen, voordat de verbijsterende waarheid boven tafel komt.

Dat 'Feyemoord' zich in de Maasstad afspeelt, is begrijpelijk. De auteur is immers een geboren en getogen Rotterdammer. Dat Feyenoord een belangrijke plaats in de spannende thriller inneemt, is eveneens vrij logisch, want dat is de club die Vente in zijn lange carrière als sportjournalist voor het Rotterdamsch Nieuwsblad, Haagsche Courant en Het Vrije Volk op de voet heeft gevolgd. Nog steeds is hij kind-aan-huis in de Kuip, waar hij vriendschappelijke betrekkingen onderhoudt met succestrainer Ronald Koeman, diens assistent, de 106-voudige international Giovanni van Bronckhorst en de voetballer van het jaar Graziano Pellè.

'Feyemoord' is zó Rotterdams dat eenieder die wat met de grootste havenstad van Europa heeft of had, het boek ongetwijfeld met genoegen zal lezen', zegt de schrijver. 'Maar ook niet-Roterdammers zullen er ongetwijfeld veel plezier aan beleven. Het is immers in meer dan één opzicht een móórdboek.'

Wilt u Feyemoord bestellen? Dat kan via www.robvente.nl

Marie-Claire en Ron Hirt ontvangen het boek Feyemoord van Rob Vente

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar de vorige pagina