Oestershots bij Kaat Mossel

12-10-2017

Oestershot wint aan populariteit na bezoek van "De Buik"

Nadat wij, tijdens het bezoek van Claire Tuns van "De buik van Rotterdam", een proeverij maakten van vier oesters bereidingen kregen we opeens heel veel vragen naar ons oestershotje.

Smaak explosie

Behalve het feit dat het heerlijk smaakt ziet het er natuurlijk ook reuze gezellig uit zo'n shotje. Het shotje is relatief eenvoudig maar veroorzaakt wel een kleine smaak explosie. Eigenlijk is het een glaasje tomatensap met daarin een oester. Er bovenop ligt de originele oesterschelp met daarin wat wodka en citroen.

Kom jij hem ook proeven?

De buik van Rotterdam schreef het onderstaande item over onze oesters

Bij Kaat Mossel heeft eigenaresse Marie-Claire een plekje voor ons bezet gehouden op het drukke, zonnige terras. De vijf zit nog lang niet in de klok, maar ook hier krijgen we lekker een glaasje bubbels.

Dan komt de kok, Ron, aan met vier verschillend bereide oesters, waarover hij ons uitgebreid vertelt: “Momenteel hebben wij de Raspberry Point oesters als alternatief en we beginnen met de Zeeuwse pas als het seizoen echt begint. Ze komen van het Prins Edwardeiland in Canada en zitten heel erg diep, waardoor het er erg koud is en bacteriën weinig kans hebben. Ze moeten de oesters echt uit het ijs zagen. Ze zijn al bijna vier of vijf jaar, maar zijn nog steeds klein.

Voor jullie hebben we ze op vier verschillende wijze bereid: naturel, gegratineerd, gebakken op cantharellen met een beetje sojasaus en een oestershot.” Het oestershot is een glaasje tomatensap met daarin een oester en hierop ligt een oesterschelp met wodka en citroen (het is immers al 1 uur), dat je er zelf door moet mixen.

Bij Kaat Mossel kun je oesters los bestellen op de wijze die jij wil, waardoor er voor iedereen wat wils is.

Bron: De buik van Rotterdam

Terug naar de vorige pagina