Oosterscheldekreeft op de kaart

31-03-2017

Maar liefst € 41.000,00 bracht de eerste Oosterscheldekreeft op!

Een nieuw record waar de Dirk Kuyt Foundation ongetwijfeld erg blij mee is. De inmiddels traditionele veiling van de eerste Oosterscheldekreeft vond plaats op de visafslag van het Zeeuwse Colijnsplaat.

Visgroothandel Adri & Zoon uit Yerseke bracht het hoogste bod op de 2 kilo zware Oosterscheldekreeft uit. Met de verkoop van deze eerste kreeft is het Oosterscheldekreeft seizoen officieel begonnen. Vanaf vanmiddag, 31 maart, staat deze delicatesse ook weer in het Rotterdamse restaurant Kaat Mossel op de menukaart.

Oosterschelde kent een relatief kort seizoen dat loopt van 1 april tot 15 juli, deze lekkernij is een van de weinige echte Nederlandse seizoensproducten. Het is dus zaak om snel te komen smullen!

Overigens was het recordbedrag van € 41.000,00 niet het enige bedrag dat bijgeschreven gaat worden op de rekening van de Kuyt Foundation. Oud speler van Feyenoord Sjaak Troost, de veilingmeester van dit jaar, wist ook nog veel geld te krijgen voor een gesigneerd Feyenoord shirt van Dirk Kuyt. Sjaak Troost al geruime tijd verbonden aan de stichting van Dirk Kuyt, die zich al meer dan 10 jaar lang inzet voor het bevorderen van sportplezier voor mensen met een beperking. Helaas kon Dirk, vanwege trainingsverplichtingen bij Feyenoord, niet bij de veiling aanwezig zijn.


Het gesigneerde shirt van Dirk Kuyt bracht tijdens de veiling van de eerste  Oosterscheldekreeft duizenden euro's op.
(foto: Kuyt Foundation)


Vroeg in de ochtend van 30 maart had kreeftenvisser Gerrie van den Hoek de eerste kreeft opgevist. Van Den Hoek ziet het positief in voor het komende seizoen. Met een watertemperatuur van al 9 graden komt de kreeft uit zijn rustperiode en gaat hij zoeken naar voedsel.

De met een Michelinster bekroonde chef-kok Eric van Bochove verwende de aanwezige gasten met een proeverij van kreeft.  Volgens Eric is Oosterscheldekreeft een van de mooiste producten om mee te werken. Qua structuur, smaak en kleur is Oosterscheldekreeft heel anders dan gewone Europese of Canadese kreeft. De beperkte verkrijgbaarheid maakt het nog eens extra speciaal.

Terug naar de vorige pagina