2017 Gouden Mossel Winnaar René van der Gijp

René van der Gijp,  wereldberoemd in Rotterdam, Nederland en wat landen er omheen als oud-profvoetballer en (TV) voetbalanalist. (Dordrecht, 4 april 1961) is een Nederlands oud-profvoetballer en voetbalanalist. René won deze prijs onder meer vanwege zijn Rotterdamse aanpak en insteek bij zijn analyses.

Oud voetballer

Van der Gijp speelde veertienjarige betaald-voetbal. In Eredivisie speelde hij voor Sparta Rotterdam, PSV en Heerenveen. Ook in het buitenland speelde hij als “ouderwetse” rechtsbuiten voor mooie clubs zoals het Belgische Lokeren en de Zwitserse clubs Neuchâtel Xamax en FC Aarau. Tevens speelde hij 15 keer voor het Nederlands elftal.

Momenteel voetbal analist

Na zijn actieve voetballeven op het veld werd Van der Gijp voetbal analist bij het onder andere tv-programma Voetbal Inside. Mede dankzij zijn ontwapenende manier van analyseren met behulp van vele anekdotes uit zijn actieve loopbaan,  grappen en ergernissen werd René in 2010 genomineerd voor de Televizier Talent Award voor het beste nieuwe televisietalent van het jaar. Het over hem, door Michel van Egmond, geschreven boek “Gijp” werd een bestseller en bekroond met de NS Publieksprijs.

Om op te vreten!

René vond de Gouden Mossel om op te vreten! René woont in Dordrecht maar leeft naar eigen zeggen in Rotterdam. Tevens zei René voor Radio Rijnmond op zijn geheel eigen wijze: “Mijn grootste verdienste voor Rotterdam in het feit ligt dat ik naar Kaat Mossel vaar, aanmeer in de jachthaven en vervolgens 3 flessen Rosé leegzuip.”

Aanstaande vrijdag zal de Gouden Mossel te zien zijn en besproken worden in het programma VI op RTL7.