16-02-2020
De eigenaren van Kaat Mossel zijn zwaar gedupeerd door een brand in hun restaurant. "De schade is enorm. Het is een drama."
`Marie-Claire en haar man Ron Hirt runnen al twaalf jaar de bekende horecazaak aan de Admiraliteitskade in Rotterdam-Kralingen. Zondagavond rond zeven uur kregen ze de schrik van hun leven toen de telefoon ging: hun zaak, op dat moment gesloten, stond in brand.
"Onze wereld stortte in", zegt Marie-Claire Hirt. "Wat een drama. De schade is enorm. Er zat net een nieuwe keuken in, alles was gloednieuw. Dat is nu gewoon allemaal kapot. Het is een godswonder dat niet het hele pand is afgefikt."
Volgens Ron Hirt zijn de brandweer en een gespecialiseerd schadeteam tot de conclusie gekomen dat er broei is ontstaan in een vettige keukendoek. Die doek was na een was- en droogbeurt zó heet geworden, dat hij in de uren daarna is gaan smeulen. Uiteindelijk ontstond een klein brandje, met grote gevolgen. De verzengende hitte richtte een enorme schade aan. "Een groot deel van de keuken en de opslag zijn verwoest en het restaurant heeft roetschade. De zaak is nu in handen van de verzekeraar."
De meeste klanten van het restaurant zijn inmiddels op de hoogte van de tijdelijke sluiting, maar niet iedereen heeft het nieuws gehoord. Zo stonden er twee dagen na de brand gasten voor de deur die een reservering hadden.
"We hopen natuurlijk snel weer open te gaan", zegt Marie-Claire Hirt. "Maar dat zit er voorlopig niet in. Alles is zwart van het roet. Al het staal en de glazen zijn gesmolten. Het gaat zo ontzettend lang duren tot het is schoongemaakt."
Volgens Hirt heeft het team een hechte band. "Tijdens de brand stond het personeel met de armen om elkaar heen te huilen. Gisteren hebben we weer een beetje hoop teruggekregen. We gaan kijken wat de toekomst ons brengt. Het was allemaal heel erg, maar vanaf proberen we er positief in te staan."
Het originele bericht is hier te lezen: Ad.nl
Wegens de Corona maatregelen hebben wij onze openingstijden aangepast. Wij werken vanaf heden met tijdsblokken. Deze tijdsblokken zijn gekoppeld aan een bijvoorbeeld borrelen of diner. Een select gezelschap kan komen genieten van ons nieuwe restaurant en geheel vernieuwde gasloze keuken.
Maandag t.m Zaterdag | |||
Lunch: | van 12.00 tot 16.45 uur | ||
Diner eerste shift : | van 17.00 tot 19.45 uur | ||
Diner tweede shift: | vanaf 20.00 tot 22:00 uur | ||
Zondag | |||
Diner eerste shift : | van 16.00 tot 19.00 uur | ||
Diner tweede shift: | vanaf 19:15 tot 22:00 uur | ||