kaat mossel
kaat mossel

Wie was Kaat Mossel eigenlijk?

De naam Catharina Mulder doet niet meteen een belletje rinkelen. Maar zeg je Kaat Mossel, dan herkent iedere Rotterdammer die naam. Is zij de eigenaar van het restaurant bij de Oostzeedijk in de buurt? Nee, niet echt.

Maar wie was ze wel?

Wij zijn eens even de geschiedenisboeken ingedoken. Catharina Mulder, also known as Kaat Mossel. Catharina, of Caetje, werd op op 25 maart 1723 in de Doelstraat in hartje Rotterdam geboren. Ze woonde in de arme volksbuurt het Achterklooster en de mensen daar noemden haar Kaat.

Door haar werk als ‘keurvrouwe der mosselen’ (een soort keurmeester) kreeg ze haar bijnaam. Catharina keurde namelijk de kwaliteit van de mosselen van de mosselvissers die aanmeerden in de Oude Haven. Ook hield ze toezicht op de mosselverkopers die zelf ook vaak in het Achterklooster woonden.

 

Lees meer op de website van in de buurt

Bron:

Reserveren

branding Kaat Mossel Rotterdam schelp

Nieuwe openingstijden! 

Wegens de Corona maatregelen hebben wij onze openingstijden aangepast. Wij werken  vanaf heden met tijdsblokken. Deze tijdsblokken zijn gekoppeld aan een bijvoorbeeld borrelen of diner. 

Van 15 juni tot en met 30 juni is ons restaurant open voor het proefdraaien van ons restaurant.
Een select gezelschap kan komen genieten van ons nieuwe restaurant en geheel vernieuwde gasloze keuken. Voor deze periode hebben wij een aangepaste, tijdelijke kaart. 

Download deze kaart hier

 

Maandag t.m Zaterdag

Lunch eerste shift:  van 12.00 tot 14.15 uur
Lunch tweede shift:  van 14.30 tot 16:45 uur
Diner eerste shift :  van 17.00 tot 19.45 uur
Diner tweede shift: vanaf 20.00 tot ...
 

Zondag

Gesloten