Gouden Mossel Winnaar Michel van Egmond

Michel van Egmond is in het voetbal wereldje natuurlijk momenteel bekend door zijn vele boeken over onder andere René maar hij werkt ook al jaren in de Rotterdamse voetbalwereld. Zo was hij bijvoorbeeld columnist voor AD Sportwereld Pro, redacteur van Holland Sport en hoofdredacteur van Feyenoord Media.

Hoofdredacteur Feyenoord Media

Michel van Egmond begon in 1986 als sportverslaggever bij De Zoetermeerse Courant en werkte als sportredacteur voor De Haagsche Courant. Van Egmond werd later freelance journalist voor onder meer Hard Gras en de Nieuwe Revu. In Rotterdam werd hij bekend als hoofdredacteur van Feyenoord Media. Ook schreef hij vele columns voor het voetbalmagazine Voetbal International, ook bij de talkshow van Voetbal International, het huidige Voetbal Inside van RTL 7 was hij nauw betrokken.

Tweevoudig winnaar NS Publieksprijs

In 1999 publiceerde Michel zijn eerste verhalenbundel. In het boek “Nooit meer juichen” besprak hij aan lager wal geraakte sportlegendes. Vanaf 2012 bracht hij vele voetbal gerelateerde boeken op de markt. Denk maar eens aan de bestseller “Gijp” waarvan er meer dan 350.000 werden verkocht. Ook het boek over Wim Kieft baarde veel opzien. Dit mede door de openhartigheid waarmee Kieft over zijn jarenlange cocaïne verslaving sprak. Overigens is Michel de eerste schrijver die de NS publieksprijs twee keer won.

In één adem genoemd met Coen en Faas

Michel voelt zich vereerd dat hij eindelijk in hetzelfde lijstje staat als Coen en Faas
Michel van Egmond heeft zelf ook gevoetbald maar haalde nooit het allerhoogste niveau. Toch voelt hij zich nu zeer vereerd omdat hij nu eindelijk in hetzelfde lijstje staat als Coen Moulijn en Faas Wilkes. De band met Kaat Mossel is voor Michel begonnen in zijn tijd als journalist toen hij Feyenoord op de voet volgde en Kaat de uitvalsbasis was voor journalistiek Rotterdam.