Wij hebben een uitgebreid assortiment van verschillende soorten wijnen voor de juiste gelegenheid.
Riesling uit de Moezel. Ongecompliceerde, heerlijke wijn met een laag alcoholgehalte en een hoge “doordrinkfactor”. Bloemig, sappig en zacht zoet.
De wijnen van Oude Kaap vinden hun oorsprong in de mooie Franschhoek vallei. Een zuiver en puur karakter, zonder houten neus. Aroma's van meloen en exotische en tropische fruitsoorten voeren de boventoon. Een romige en zachte smaak met licht aanwezige frisse zuren. Geniet van deze Oude Kaap als aperitief of combineer met zeevruchten.
Deze Grüner Veltliner is een knisperend frisse, lichte en jeugdige witte wijn. Met aroma’s van groene appel en citrusvruchten. Uitstekend bij vis, schaal en schelpdieren en in het seizoen bij onze witte asperges.
Een buitengewone Sauvignon Blanc met een knipoog naar Nieuw Zeeland. Expressieve, stuivende aroma’s van grapefruit, kruisbessen en groene appel. Knisperend in je glas en ideaal om te genieten als aperitief, bij een frisse salade, scampi piri-piri en visgerechten.
Zodra je aan het glas ruikt komen alle mooie geuren je al tegemoet. Een verfijnde stuivende geur van kruisbes, passievrucht, limoen en groene appel. Zo mooi in balans en de smaak is voortreffelijk. Lekker fris en sappig fruit uit het koele Castillië ten Noorden van Madrid. Uitstekend bij salades en onze pittige mosselen
Deze strogele witte wijn is heerlijk fris en heeft vooral aroma’s van amandel, appel en peer. Elegant en middelzwaar met een uitstekende balans die sterkte en structuur geeft. Mooi droog en glad op je gehemelte met een aangename minerale smaak. Probeer deze eens bij uw salade, koude voorgerechten, vis of schaaldieren.
Een mooie goudgele Chardonnay met zeer aromatische en fruitige geuren van banaan en peren gevolgd door houtachtige tinten, praline en gekonfijte kastanjes. Rijk van smaak, delicaat en frisse wijn in je mond. Smaken van vanille en peren. Ontzettend lekker bij gerookte vis, vettige vis of juist bij de gebakken zeetong met beurre-blanc saus.
Domaine des Genèves is gelegen in Fleys, een dorp tussen Chablis en Tonnerre, en is al drie generaties in dezelfde familie. Door het terroir komt deze prachtige chablis naar voren met een subtiele hint van mineralen. Krachtig, warm en rijk, rond en vlezig van structuur. De klassieker bij oesters, mosselen en garnalen.
In Sancerre, de meest stroomopwaarts gelegen wijnstreek van de Loire, bevinden we ons in het koninkrijk van de Sauvignon Blanc, de druif die bijzonder frisse en geurige wijnen oplevert. Veel frisheid, elegant met prachtige aroma’s van kruisbessen, groene appel en citrusfruit die je glas uitstuiven. Uitstekend bij visschotels of als eetlustopwekkend aperitief.
Deze Pouilly Fumé is gemaakt van Sauvignon Blanc druiven die groeien op de hellingen van Pouilly sur Loire, in een zeer goede wijngaard met een oppervlakte van meer dan 3 hectare. ‘Clos des Criots’ is strogeel van kleur met gouden accenten. Deze Pouilly Fumé heeft een complexe neus met intense aroma’s van acaciabloemen, met minerale tonen en een vleugje rook, die de inhoud van dit uitzonderlijke terroir laat zien. In de mond komen tonen van citrus naar voren met grapefruit en een finish met een vleugje frisheid.
Deze lichtgele Patapouf Chardonnay is houtgelagerd en dat zorgt voor een zeer prettige romigheid en vettigheid in de wijn. Een weelderig voorbeeld van een klassieke en vette Chardonnay. In de geur ruikt men boter en vanille die terugkomen in de smaak. Robuust en stoer in aandronk en weelderig, romig en vet in de afdronk. Met vrienden op ons terras een goede keuze en perfect bij onze zeevruchten en vis.
Domaine Barou is een klein familiebedrijf dat gelegen is in Charnas, het noordelijke gedeelte van de Rhône. Er wordt biologisch gewerkt. Door deze werkwijze , het met de hand plukken van de oogst, en de strenge selectie is het rendement laag, maar de kwaliteit van de druiven hoog. De wijn heeft een boeket van zacht fruit en bloemen, is aromatisch, heeft een laag zuurgehalte en is vrij droog. Hij wordt doorgaans jong gedronken. Hij past prima bij gekruide gerechten en kazen.
Chateau Maucoil ligt op de weg van Chateauneuf-du-Pape naar de Mont Ventoux en is een mooi wijnhuis dat gelegen is tussen de oudste wijnstokken van de Rhône. Deze verfijnde goudgele witte wijn van Grenache Blanc, Bourboulenc en Clairette druiven, met zijn lichtgroene reflecties, heeft een prachtige smaak met tonen van citrus en een hint mineralen, eikenhout en rozenblaadjes. In de neus elegante aroma’s van peer en citrus en een hint eikenhout. Uitstekend bij onze zeevruchten en in het seizoen natuurlijk in het seizoen bij onze witte asperge gerechten.
Deze mooie groen gouden wijn rijpt 12 maanden op gist in eikenhouten vaten. In de neus komen aroma’s naar voren van boter, geroosterde amandelen, lindebloesem en toast. In de mond is deze wijn goed in balans, zacht en zuur, romig en fris, met een lange afdronk. Het ultieme geniet moment bij onze kreeft of onze blauwe kazen.
Fluweelzachte, soepele Noord-Italiaanse rode wijn. De kleur is robijnrood met wat paarse tinten. Met een intense geur van wilde bessen, vooral bosbessen, bramen en frambozen. Ook iets van zoete specerijen en laurier. Lekker sappig en met zijdezachte tannines. Deze wijn kan ook prima licht gekoeld gedronken worden bij salades en verse vis.
Zacht en genereus. Zo kun je deze wijn uit Puglia het best omschrijven. Vol met rijp fruit. En dat is ook geen toeval want de Italiaanse wijnmaker Filippo Baccalaro is al jaren gecharmeerd van rijke, rijpe smaken en uitdagende wijnen. Een volbloed Primitivo dus met volle body, stevige tannines voor de balans, rijp fruit van kersen, bramen en bessen. Uitstekend bij onze hartige voorgerechten, Black Angus steak, beef teriyaki , Thaise scampi en belegen kaas.
De wijnen van Michel Dupont zijn uitbundig, met een bijna zwoel parfum, een exotische smaak en een extreme rijpheid. Hij oogst zeer laat en schuwt een zekere ‘botrytis’ niet omdat deze de zuren afbreken en een zekere vettigheid toevoegen. Proef en ruik een eigenzinnige en bovenal zeer geslaagde wijn. Het fruit, de structuur en de kracht van de Cabernet Sauvignon maar dan volledig in Bourgogne stijl. Zeer zacht, verfijnd, veel charme, echt een klasse wijn. Proef de zwarte bessen en wees niet verbaast over de hint van ceder en chocolade! Heerlijk bij stevige vleesgerechten en subtiel geroosterd vlees.
Een volle, krachtige kersenrode wijn uit de Noord Italiaanse streek Veneto. De wijn heeft een 2e gisting gehad op schillen die bestemd zijn voor de beroemde Amarone wijnen. De Ripassa is intens en zeer verfijnd met een krachtig aroma. De wijn rijpt 12 tot 18 maanden op hout. Het is een zeer mooie wijn met een zeer fraaie finale! Smaakt fantastisch als mooie aperitief wijn en erg lekker bij vlees en kazen.
Voor sommigen een onverwacht genoegen, deze rode Sancerre van de Pinot Noir druif. Deze lichte rode smakelijke pinot noir heeft tonen van peper en is heerlijk bij gegrilde vis, stoofvlees, rood vlees en gebakken zalm. Deze wijn kan ook licht gekoeld gedronken worden.
De wijnen van Jerome Quitot genieten een zeer grote faam in vele landen van de wereld. Al zijn wijnen worden geproduceerd en gebotteld op het domein zelf. Deze rode Châteauneuf-du-Pape is een blend van Grenache en Mourvèdre. Het is een krachtige en volle wijn met zeer veel concentratie dankzij een lange inweking van de druiven voor gisting. Prachtig op dronk. De wijn heeft een zeer aromatisch bouquet van rijpe rode bessen en een heerlijke kruidigheid. Smaakt uitstekend bij onze Black Angus gerechten en gebakken zeebaars
Deze Amarone van Zenato is de absolute ‘koning’ van Veneto, gemaakt van de allerbeste druiven van exceptioneel goede oogsten. Hand geoogst en geselecteerd en daarna 3 maanden gedroogd waardoor de druiven zeer rijk zijn aan suikers. Magistrale geur en smaaksensatie. Diep robijnrood van kleur met fijne hinten van aromatische kruiden. Aan het gehemelte zijn de krachtige, warme en rijke smaakinvloeden van wilde kersen en chocolade. Indrukwekkend! Past perfect bij al onze vleesgerechten.
Deze Blush rosé van Cielo krijgt zijn aantrekkelijke kleur van de roze/licht paarse Pinot Grigio druif. De druiven worden zacht geperst en de vergisting vindt koud plaats om de fruitige aroma's te behouden. Deze Pinot Grigio Blush heeft een zachte poeder roze kleur. In de elegante neus komen veel fruitaroma's naar voren. Op het palet is het een delicate wijn met veel fruit en een aanhoudende finish.
Op zoek naar een eigen wijngaard stuitte de familie de Groot in 1998 op de wijngaard Domaine de l’Amaurigue. Gelegen in het plaatsje Le Luc, in het centrum van de Provence. Dit was precies wat zij zochten: ruim 140 hectare grond met 40 hectare wijnranken. Resultaat, een moderne wijngaard waarin wijnmaker Jean-Marie Quef een van de beste wijnen uit de Provence kan realiseren. Fris en droog met rijke aroma’s van grapefruit, witte vruchten en aardbei die je ook terugvindt in de smaak aangevuld met een licht kruidje. Heel lekker als aperitief en bij onze salades en lichte visgerechten.
In het pittoreske plaatsje Remich aan de Moezel vinden wij het bekende wijnhuis Caves Krier Frères. Uitgehouwen in de rotsen bevindt zich de opslag van de wijnen waar zij bekend om staan: mousserende rosé- en witte wijnen. Deze smakelijke bubbel heeft een geur van groene appel en een lange frisse afdronk. Heerlijk als aperitief, bij gerookte zalm en oesters.
In Urville, in het uiterste zuiden van de Champagnestreek, maakt de familie Drappier al ruim 200 jaar een schitterende, unieke champagne. Je mag de champagne van Drappier dan ook gerust een “Blanc de Noirs” noemen: een champagne uitsluitend gemaakt van blauwe Pinot Noir druiven. Heerlijk bij wit vlees en vis. Een frisse romige champagne met een fijne mousse en een rijk bouquet van fruit bloemen en bisquit.
‘La vie est belle avec Boizel’. Het Champagnehuis Boizel is eigendom van Madame Evelyne Roques-Boizel en sinds 1834 gevestigd aan de prestigieuze Avenue de Champagne in Epernay. Over de hele wereld roemen kenners de fijne kwaliteit van Boizel. Deze prachtige champagne heeft fruittonen van witte perzik, abrikoos met een hint van citrusfruit. Heerlijk als aperitief en prachtig bij zeevruchten en gegrilde of gebakken vis.
Kristal helder met mooie gouden reflexen. Delicate neus met aroma's van wit fruit , witte peer en gedroogde vruchten zoals hazelnoot en amandelen. In de afdronk een romige smaak met hint van witte bloemen en beboterde brioche. De “R” de Ruinart is één van de mooiste basis Champagnes van dit moment. Geheel op dronk door zijn zachtheid en volheid.
In 1833 werd Valdespino hofleverancier van het Koninklijk Huis van Spanje en sinds 1932 van het Koninklijk huis van Zweden. De Sherry is gemaakt van Pedro Ximenez druiven. Als de druiven geoogst zijn, worden ze tenminste twee weken in de zon gedroogd en veranderen de druiven in rozijnen waardoor het suikergehalte stijgt. De wijn heeft een intense mahonie kleur, met aroma’s van rozijnen. Rijk van smaak, fluweelzacht en zeer glad met een lange afdronk. Heerlijk bij chocoladedesserts, blauwe kazen of lekker om over ijs heen te gieten. Of drink hem gewoon als een soort port zonder iets er bij…gewoon genieten !
Chateau Fontebride, waar deze wijn wordt geproduceerd, is eigendom van de beroemde familie Rothschild sinds 1989. Het chateau ligt op de grens van de gemeenten Farques en Sauternes en is de buurman van het wereldberoemde Chateau d’Yquem. De wijn bestaat uit een prachtige mix van 85% Semillon, 10% Sauvignon en 5% Muscadelle. Zo’n 70% van de oogst wordt op eikenhout vergist en de rest op roestvrij staal. Daarna rijpt de wijn nog eens 18 maanden op eikenhouten vaten. Het is een zeer rijke en aromatische wijn met tonen van honing, vanille, perzik, amandel, abrikoos en geconfijt fruit. Heerlijk bij romige desserts zoals de crème brulée of vanille ijs
Tschida is een begrip in Oostenrijk. Hij heeft zijn mistige wijngaarden op zanderige grond en maakt enkel en alleen edelzoete wijnen van Wereldklasse! Deze beerenauslese is zo n prachtige wijn. Ruikt naar weelderig exotisch fruit, weidebloemen, honig, ananas en perzik. Smaakt volzoet met veel fruit en sappigheid.
Wegens de Corona maatregelen hebben wij onze openingstijden aangepast. Wij werken vanaf heden met tijdsblokken. Deze tijdsblokken zijn gekoppeld aan een bijvoorbeeld borrelen of diner. Een select gezelschap kan komen genieten van ons nieuwe restaurant en geheel vernieuwde gasloze keuken.
Maandag t.m Zaterdag | |||
Lunch: | van 12.00 tot 16.45 uur | ||
Diner eerste shift : | van 17.00 tot 19.45 uur | ||
Diner tweede shift: | vanaf 20.00 tot 22:00 uur | ||
Zondag | |||
Diner eerste shift : | van 16.00 tot 19.00 uur | ||
Diner tweede shift: | vanaf 19:15 tot 22:00 uur | ||