Wij hebben een uitgebreid assortiment voor een drankje op ons terras, prachtig wit voor een visje tot diep donkerrood voor intieme gesprekken bij onze house steak. Misschien is onderstaande wijsheid van Simon Carmiggelt wel een goed advies.
"Als ik een glas wijn drink, word ik een ander mens, en die ander heeft altijd geweldige dorst."
Simon Carmiggelt
Riesling uit de Moezel. Ongecompliceerde, heerlijke wijn met een laag alcoholgehalte en een hoge “doordrinkfactor”. Bloemig, sappig en zacht zoet.
De wijnen van Oude Kaap vinden hun oorsprong in de mooie Franschhoek vallei. Een zuiver en puur karakter, zonder houten neus. Aroma's van meloen en exotische en tropische fruitsoorten voeren de boventoon. Een romige en zachte smaak met licht aanwezige frisse zuren. Geniet van deze Oude Kaap als aperitief of combineer met zeevruchten.
Deze Grüner Veltliner is een knisperend frisse, lichte en jeugdige witte wijn. Met aroma’s van groene appel en citrusvruchten. Uitstekend bij vis, schaal en schelpdieren en in het seizoen bij onze witte asperges.
Zodra je aan het glas ruikt komen alle mooie geuren je al tegemoet. Een verfijnde stuivende geur van kruisbes, passievrucht, limoen en groene appel. Zo mooi in balans en de smaak is voortreffelijk. Lekker fris en sappig fruit uit het koele Castillië ten Noorden van Madrid. Uitstekend bij salades en onze pittige mosselen
Een buitengewone Sauvignon Blanc met een knipoog naar Nieuw Zeeland. Expressieve, stuivende aroma’s van grapefruit, kruisbessen en groene appel. Knisperend in je glas en ideaal om te genieten als aperitief, bij een frisse salade, scampi piri-piri en visgerechten.
Een rijkere Pinot Grigio, verfijnd en elegant. De wijn heeft een sprankelende gele kleur. In de geur overheerst het rijpe fruit van witte perzik, sappige peer en kamillebloemen. Exotisch en subtiel aangevuld door wat vanille van de rijping op eikenhout. Fruit, zuren, hout, body: deze wijn heeft de balans van een koorddanser.
De Weisser Burgunder (ook wel pinot blanc) , is een heerlijke zachte frisse witte wijn. Perfect te combineren met schelp en schaaldieren, maar als start met fingerfood . Deze wijn heeft een ultieme balans in frisheid , zoet en zuren.
Een mooie goudgele Chardonnay met zeer aromatische en fruitige geuren van banaan en peren gevolgd door houtachtige tinten, praline en gekonfijte kastanjes. Rijk van smaak, delicaat en frisse wijn in je mond. Smaken van vanille en peren. Ontzettend lekker bij gerookte vis, vettige vis of juist bij de gebakken zeetong met beurre-blanc saus.
Deze Pouilly Fumé is gemaakt van Sauvignon Blanc druiven die groeien op de hellingen van Pouilly sur Loire, in een zeer goede wijngaard met een oppervlakte van meer dan 3 hectare. ‘Clos des Criots’ is strogeel van kleur met gouden accenten. Deze Pouilly Fumé heeft een complexe neus met intense aroma’s van acaciabloemen, met minerale tonen en een vleugje rook, die de inhoud van dit uitzonderlijke terroir laat zien. In de mond komen tonen van citrus naar voren met grapefruit en een finish met een vleugje frisheid.
In Sancerre, de meest stroomopwaarts gelegen wijnstreek van de Loire, bevinden we ons in het koninkrijk van de Sauvignon Blanc, de druif die bijzonder frisse en geurige wijnen oplevert. Veel frisheid, elegant met prachtige aroma’s van kruisbessen, groene appel en citrusfruit die je glas uitstuiven. Uitstekend bij visschotels of als eetlustopwekkend aperitief.
Deze lichtgele Patapouf Chardonnay is houtgelagerd en dat zorgt voor een zeer prettige romigheid en vettigheid in de wijn. Een weelderig voorbeeld van een klassieke en vette Chardonnay. In de geur ruikt men boter en vanille die terugkomen in de smaak. Robuust en stoer in aandronk en weelderig, romig en vet in de afdronk. Met vrienden op ons terras een goede keuze en perfect bij onze zeevruchten en vis.
Domaine Barou is een klein familiebedrijf dat gelegen is in Charnas, het noordelijke gedeelte van de Rhône. Er wordt biologisch gewerkt. Door deze werkwijze , het met de hand plukken van de oogst, en de strenge selectie is het rendement laag, maar de kwaliteit van de druiven hoog. De wijn heeft een boeket van zacht fruit en bloemen, is aromatisch, heeft een laag zuurgehalte en is vrij droog. Hij wordt doorgaans jong gedronken. Hij past prima bij gekruide gerechten en kazen.
30% wordt gebruikt van zijn grote broer Belondrade y Lurton 70%niet houtgelagerde verdejo. Een loepzuivere vedejo met aroma’s van exotisch fruit lychee en ananas Een echte aanrader! Belondrade y Lurton op aanvraag ( beperkt voorradig )
Chateau Maucoil ligt op de weg van Chateauneuf-du-Pape naar de Mont Ventoux en is een mooi wijnhuis dat gelegen is tussen de oudste wijnstokken van de Rhône. Deze verfijnde goudgele witte wijn van Grenache Blanc, Bourboulenc en Clairette druiven, met zijn lichtgroene reflecties, heeft een prachtige smaak met tonen van citrus en een hint mineralen, eikenhout en rozenblaadjes. In de neus elegante aroma’s van peer en citrus en een hint eikenhout. Uitstekend bij onze zeevruchten en in het seizoen natuurlijk in het seizoen bij onze witte asperge gerechten.
Het domein De La Tour werd in 1950 verworven door de familie Joblot. De familie bezit niet alleen wijngaarden in Montagny (3 ha 1er cru) maar ook in Rully en Mercurey. Tegenwoordig is Fabrice Joblot de wijnmaker en hij maakt Bourgognes met een perfecte prijs/kwaliteit verhouding. Vooral niet aarzelen... Montagny is een dorp gelegen in het zuiden van de Côte Chalonnaise. Deze Montagny 1er Cru is stevig, vol en rijk in de mond met nuances van getoast brood, geel fruit, honing en hazelnoten. Een prachtige wijn met lengte en complexiteit.
Zacht en genereus. Zo kun je deze wijn uit Puglia het best omschrijven. Vol met rijp fruit. En dat is ook geen toeval want de Italiaanse wijnmaker Filippo Baccalaro is al jaren gecharmeerd van rijke, rijpe smaken en uitdagende wijnen. Een volbloed Primitivo dus met volle body, stevige tannines voor de balans, rijp fruit van kersen, bramen en bessen. Uitstekend bij onze hartige voorgerechten, Black Angus steak, beef teriyaki , Thaise scampi en belegen kaas.
De wijnen van Michel Dupont zijn uitbundig, met een bijna zwoel parfum, een exotische smaak en een extreme rijpheid. Hij oogst zeer laat en schuwt een zekere ‘botrytis’ niet omdat deze de zuren afbreken en een zekere vettigheid toevoegen. Proef en ruik een eigenzinnige en bovenal zeer geslaagde wijn. Het fruit, de structuur en de kracht van de Cabernet Sauvignon maar dan volledig in Bourgogne stijl. Zeer zacht, verfijnd, veel charme, echt een klasse wijn. Proef de zwarte bessen en wees niet verbaast over de hint van ceder en chocolade! Heerlijk bij stevige vleesgerechten en subtiel geroosterd vlees.
Fluweelzachte, soepele Noord-Italiaanse rode wijn. De kleur is robijnrood met wat paarse tinten. Met een intense geur van wilde bessen, vooral bosbessen, bramen en frambozen. Ook iets van zoete specerijen en laurier. Lekker sappig en met zijdezachte tannines. Deze wijn kan ook prima licht gekoeld gedronken worden bij salades en verse vis.
Voor sommigen een onverwacht genoegen, deze rode Sancerre van de Pinot Noir druif. Deze lichte rode smakelijke pinot noir heeft tonen van peper en is heerlijk bij gegrilde vis, stoofvlees, rood vlees en gebakken zalm. Deze wijn kan ook licht gekoeld gedronken worden.
De malbec die zijn oorsprong in Frankrijk kent, geeft een doorgaans tannineuze en krachtige rode wijn. In zijn jeugd zijn deze harde wijnen echte krachtpatsers. Naarmate ze ouder worden, komen ze wat meer tot rust en verliezen zij wat hardheid. Deze PATAPOUF malbec is een uitzonderlijk zachte, frisse, soepele wijn. In de kleur is hij paars-rood van kleur. In de mond smelten fruit, kruiden en sappige tannines harmonisch samen. Een heerlijke doordrinkwijn.
De wijnen van Jerome Quitot genieten een zeer grote faam in vele landen van de wereld. Al zijn wijnen worden geproduceerd en gebotteld op het domein zelf. Deze rode Châteauneuf-du-Pape is een blend van Grenache en Mourvèdre. Het is een krachtige en volle wijn met zeer veel concentratie dankzij een lange inweking van de druiven voor gisting. Prachtig op dronk. De wijn heeft een zeer aromatisch bouquet van rijpe rode bessen en een heerlijke kruidigheid. Smaakt uitstekend bij onze Black Angus gerechten en gebakken zeebaars
Deze Reserva gemaakt van 85% tempranillo, 10% mazuelo en 5%graciano heeft een rijping gehad van 22 maanden op eiken houten vaten. De Rioja heeft een volle rijpheid behaald , een diep robijnrode kleur, vol in smaak met kruidige tonen en een fluweel zachte afdronk.
Deze Amarone van Zenato is de absolute ‘koning’ van Veneto, gemaakt van de allerbeste druiven van exceptioneel goede oogsten. Hand geoogst en geselecteerd en daarna 3 maanden gedroogd waardoor de druiven zeer rijk zijn aan suikers. Magistrale geur en smaaksensatie. Diep robijnrood van kleur met fijne hinten van aromatische kruiden. Aan het gehemelte zijn de krachtige, warme en rijke smaakinvloeden van wilde kersen en chocolade. Indrukwekkend! Past perfect bij al onze vleesgerechten.
Calalenta Fantini rose merlot is het Italiaanse alternatief voor een ‘Provence style rosé’. De kleur is zeer licht roze, frisse aroma’s in de neus van aardbei, vers gesneden watermeloen en rozenblaadjes. In de mond heerlijk verfrissende smaak. De fles heeft een gezellige uitstraling en deze rose is heerlijk om zo te drinken maar kan zeker bij de borrel of maaltijd. Denk aan verschillende visgerechten en zelfs rauwe vis als bij sushi en sashimi en gegrild vlees. Geniet ervan!
Op zoek naar een eigen wijngaard stuitte de familie de Groot in 1998 op de wijngaard Domaine de l’Amaurigue. Gelegen in het plaatsje Le Luc, in het centrum van de Provence. Dit was precies wat zij zochten: ruim 140 hectare grond met 40 hectare wijnranken. Resultaat, een moderne wijngaard waarin wijnmaker Jean-Marie Quef een van de beste wijnen uit de Provence kan realiseren. Fris en droog met rijke aroma’s van grapefruit, witte vruchten en aardbei die je ook terugvindt in de smaak aangevuld met een licht kruidje. Heel lekker als aperitief en bij onze salades en lichte visgerechten.
In het pittoreske plaatsje Remich aan de Moezel vinden wij het bekende wijnhuis Caves Krier Frères. Uitgehouwen in de rotsen bevindt zich de opslag van de wijnen waar zij bekend om staan: mousserende rosé- en witte wijnen. Deze smakelijke bubbel heeft een geur van groene appel en een lange frisse afdronk. Heerlijk als aperitief, bij gerookte zalm en oesters.
In Urville, in het uiterste zuiden van de Champagnestreek, maakt de familie Drappier al ruim 200 jaar een schitterende, unieke champagne. Je mag de champagne van Drappier dan ook gerust een “Blanc de Noirs” noemen: een champagne uitsluitend gemaakt van blauwe Pinot Noir druiven. Heerlijk bij wit vlees en vis. Een frisse romige champagne met een fijne mousse en een rijk bouquet van fruit bloemen en bisquit.
‘La vie est belle avec Boizel’. Het Champagnehuis Boizel is eigendom van Madame Evelyne Roques-Boizel en sinds 1834 gevestigd aan de prestigieuze Avenue de Champagne in Epernay. Over de hele wereld roemen kenners de fijne kwaliteit van Boizel. Deze prachtige champagne heeft fruittonen van witte perzik, abrikoos met een hint van citrusfruit. Heerlijk als aperitief en prachtig bij zeevruchten en gegrilde of gebakken vis.
Kristal helder met mooie gouden reflexen. Delicate neus met aroma's van wit fruit , witte peer en gedroogde vruchten zoals hazelnoot en amandelen. In de afdronk een romige smaak met hint van witte bloemen en beboterde brioche. De “R” de Ruinart is één van de mooiste basis Champagnes van dit moment. Geheel op dronk door zijn zachtheid en volheid.
Het wijngoed van wijlen Alois Kracher is gelegen in het Oostenrijkse wijnbouwgebied 'Neusiedlersee'. Het bedrijf wordt nu geleid door zoon Gerhard. De grote specialiteit van het bedrijf zijn edelzoete wijnen: Het Weinlaubenhof Kracher geniet wereldfaam en top-exemplaren van de wijnen concurreren met de allermooiste zoete wijnen uit de hele wereld, Alle wijnen hebben een fantastische balans tussen zoet en zuur. Ze hebben een grote concentratie aan zoetheid, maar zijn nooit vermoeiend.
In 1833 werd Valdespino hofleverancier van het Koninklijk Huis van Spanje en sinds 1932 van het Koninklijk huis van Zweden. De Sherry is gemaakt van Pedro Ximenez druiven. Als de druiven geoogst zijn, worden ze tenminste twee weken in de zon gedroogd en veranderen de druiven in rozijnen waardoor het suikergehalte stijgt. De wijn heeft een intense mahonie kleur, met aroma’s van rozijnen. Rijk van smaak, fluweelzacht en zeer glad met een lange afdronk. Heerlijk bij chocoladedesserts, blauwe kazen of lekker om over ijs heen te gieten. Of drink hem gewoon als een soort port zonder iets er bij…gewoon genieten !
Tschida is een begrip in Oostenrijk. Hij heeft zijn mistige wijngaarden op zanderige grond en maakt enkel en alleen edelzoete wijnen van Wereldklasse! Deze beerenauslese is zo n prachtige wijn. Ruikt naar weelderig exotisch fruit, weidebloemen, honig, ananas en perzik. Smaakt volzoet met veel fruit en sappigheid.
Unieke kenmerken van Kaat zijn de ongedwongen sfeer en de gezelligheid in combinatie met voortreffelijk eten en de aandacht voor u als gast in onze huiskamer van Rotterdam. Gewoon volop genieten zoals het hoort. Onze chefs, onze gastheren en gastvrouwen verwelkomen u met open armen.
Tot snel bij Kaat!!
Reserveren graag via 010-404 8600 of via info@kaatmossel.nl
Wij zijn 6 dagen per week geopend van Maandag tot en met Zaterdag !! | |||
Maandag tot en met Zaterdag | 11.30 uur - 00.00 uur | ||
| |||
Bezoek ons SCHOOLBORD Daarop staan alle toppers buiten onze reguliere kaart. | |||